Gelender til trapp

mar 2, 2022

Det er få ting i en byggeprosess som faktisk er livsviktig. Men gelender, rekkverk, håndløper i trappen kan faktisk redde liv. Vi mister trolig flere liv i Norge etter fall i trapper enn i brann. De aller fleste har et godt og brannsikkert hus, men tenker like mange på at trappen er sikker?

En god trapp har også et godt gelender. Nå har vi heldigvis kommet så langt i utviklingen at et gelender som trygger trappen ikke trenger å være hverken særlig synlig eller usexy.

Når du skal bygge en trapp, enten du skal bygge ute eller inne, så er det faktisk lovpålagt at de som går opp og ned den trappen har noe å holde seg i. Det ser kanskje bra ut med en svevende trapp som kommer fra intet, men det blir veldig lite sikkert. At du har fått ferdigattest av kommunen betyr heller ikke at trappen er godkjent. Ferdigattesten er i hovedsak tillitsbasert og blir ofte gitt ved at utbygger sier at alle forskrifter er fulgt. Skulle uhellet være ute blir det vanskelig å finne noen å klage til.

Lovpålagt

Trappen du bygger skal følge et minstekrav til sikkerhet. Sjekk derfor med leverandør, arkitekt og byggherre at den trappen du nå skal bygge i det minste følger minstekravet som er beskrevet i teknisk forskrift. I teknisk forskrift så står det at en trapp skal ha gelender på begge sider som første punkt (a).

Det kan kanskje virke litt unødvendig med gelender i trappen. Men det er helt til du eller noen andre trår feil eller faller. Da kan det fort være at et gelender redder deg fra det stygge fallet. En glatt, malt og fresh gipsvegg vil ikke hjelpe deg.

Her hos Trappeksperten AS har vi mange forskjellige gelender til trapp å velge mellom, til de aller fleste bruksområder. Vi følger alltid dagens standard og hos oss kan du føle deg trygg på at akkuratt den trappen med gelender du kjøper hos oss er godkjent, trygg og ikke minst veldig fin.

Andre nyttige artikler

Spesialtrapp / Designtrapp

Holder du på å bygge hus, eller drømmer du om en totalrenovering hvor du ønsker å gi huset ditt den trappen den...

les mer

Spiraltrapp utendørs

Er du på jakt etter en spiraltrapp til utendørsbruk? Da kan Trappeksperten hjelpe deg. Vi leverer utendørstrapper til...

les mer

Ønsker du pristilbud eller rådgivning?

8 + 15 =

Trappeksperten AS

Vi verdsetter kvalitet og nøyaktighet høyt, og garanterer fornøyde kunder. Vårt mål er å levere perfekte trappeløsninger til konkurransedyktige priser.

Orgnr: 920 210 244 

Kontakt oss

Ytre Torvhusvei 17
4374 Egersund

Telefon +47 46 90 11 32

E-post: post@trappeksperten.no

Datterselskap

Glassdeal.no